fbpx

30Y_X lemezbemutató koncert, vendég: egy5egy / Győr, Bridge

2023. március 1.

30Y_X lemezbemutató koncert Győrben, találkozunk március 1-jén a Bridgeben!

A 30Y úgy van, hogy huszonhárom éve él együtt pont ez a négy ember. Lehetetlen vállalkozás. Senki ne próbálja ki otthon, vagy ha igen, hát vegye komolyan. Ezt szeretet nélkül nem lehet végigcsinálni. Ezt a szeretet akarása nélkül nem lehet. Feloldani önmagadat úgy, hogy megmaradj. A történetünk hosszú és szövevényes, és mint minden jó történet, érdekes. Sokat nevetsz, sokat sírsz. A történetünkbe beleírhatod magad, nyilván már rég bele is írtad, mi te lettünk, te meg mi. Ez a négy ember, nem is ez a négy ember. Ez a szeretet, nem a miénk. Nem is a tiétek. Nincs birtokosa, tárgya, iránya, se kezdete se vége. Körbeölel, ha hagyni mered, ölelsz vele, ha ölelni mersz. Te vagy.

A 30Y egy 2000-ben alakult pécsi rockzenekar. Több mint 20 éve meghatározó szereplője a hazai könnyűzenei klub és fesztiváléletnek, évente nagyjából hetvenszer lépnek színpadra.
Az elmúlt huszonhárom évben megjelent 13 nagylemeze (ebből az idei a tizedik stúdióalbum), tucatnyi online terjesztett független hanganyaga, több mint 25 videoklipje.
A 30Y tizedik stúdióalbuma, az X 2023. december 1-jén jelent meg: https://bfan.link/30y-x

30Y lap: www.30y.hu
30Y közösség: https://www. facebook.com/30yzenekar
30Y képek: https://www.instagram. com/30yzenekar
30Y dalok és klipek: https://www.youtube.com/user/ 30YTV

Az egy5egy célja a lélek darabokra szedése, leporolása, majd újra összerakása. A dalszövegek táncot járnak a hangszerekkel, így teremtve minden dalban egy önálló, sajátos világot. 2022 októberében jelent meg első, ‘Szépek voltak egyszer’ című nagylemezük, melyet a ZAJZAJZAJ stúdióban vettek fel Pécsett, Egyedi Péter produceri zsenialitásával fűszerezve. 2023-ban kiadták ‘Utómunkák’ című kislemezüket, illetve ‘Egyedül bárkik’ koncertlemezüket. 2024-ben érkezik a második nagylemezük, amin Dióssy Ákossal dolgoznak, ennek előfutára a januárban megjelent Körkörös: https://youtu.be/guwOLCdkJjY